Friday, 1 May 2009

Aturan Allah, siapa sangka..


Beburung bertebangan berarak berkumpulan kembali ke sarangnya. Melalui kicauan-kicauannya, tampak sungguh bahagia mereka ketika ini . Barangkali lumayan hasil kerjanya hari ini.

Dari suram pagi.Dia kembali, menayangkan diri. Kemudian menerangi bumi. Lantas membenamkan diri. Itulah dia sang mentari.
Waktu ini, dia sudah mula melambai-lambai, tanda amanah sehariannya hampir usai. Memang ia menjalankan tugas tanpa cuai.

Itulah peraturanNya. Ada usaha, Ada hasilnya. Ada Siang, adalah juga malam. Ada Susah, sudah pasti ada Senang selepasnya. Ada lelaki, ada juga perempuan. Wah ! cantik sekali peraturanNya. Memang kemas lagi teratur.

Sungguh, dalam kebanyakan senja, hanya senja ini tiba² membuatkan penulis terimbau kembali kenangan lampau tika kecil² dahulu hinggalah hari ini bersama seorang Insan yang penulis rasakan Ia cukup Istimewa buat penulis. Apalagi beliau merupakan satu-satunya insan yang bergelar abang kandung penulis.

+++++++++++++++++++++++++

Siapa dia? ini orangnya. Suhaib namanya. Satu-satunya abang kandung penulis di dunia ini. Ya, cuma penulis dan dia yang lelaki daripada 'kesebelasan utama'. (hah,cukup untuk membina satu pasukan bola)..@ M'donald, 1991 (dulu-dulu tidak boikot kan?)


Raya 1993Alahai rindunya saat kecil-kecil dahulu.
Kini. Semuanya sudah membesar. Hatta rumah pun tidak tertampung keselebelasan utama kami ini.


Subhanallah.
Cuma tinggal beberapa jam lagi, suhaib akan meninggalkan zaman bujangnya. Sekaligus menjejakkan kaki ke alam yang baru.

Harap saudara semua dapat mendoakan keberkatan Rumah Tangga beliau yang akan terbina sebentar saja lagi dan doakan juga kejayaan beliau dan bakal Isteri di Dunia dan Akhirat.

Bersambung.......

6 comments:

+akufobia+

kamu bila?ngee.

Ahmad ibnu Khairuddin

sabar dulu..
tak ada lagi calonnya....

'sevenians' semua mcm dah x sabar je....

:D

Wallahu A'lam..

Si Pengembara

ya akhi,
dah lama tak merasa nasi
minyak :) maggie memanjang..

mnmnur

wohohoho.. upload gamba nnti mad.. nk tgk ngan sape abg ko jiwang tuh. tibe!

+akufobia+

er.sevenian?hoho.taktaktak.kamu dulu.ladies 1st.ngee.

hasifzizan

tahniah to suhaib!!!!

  © Blogger template 'Portrait' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP