Friday, 2 January 2009

Brother, How Selfish Are You?

assalamualaikum W.B.T

Sudah lama tak bersua dengan saudara penulis dalam ruangan ini mahupun jauh di perantaun sana, cukup buat hati ini serba salah. Mungkin Memang, ada hak² saudara penulis yang tak dapat dipenuhi. Maaf penulis ucapkan (buat kali kedua selepas post sebelum ini)

Namun, jujurnya.. bertambah-tambah serba salah pabila terleka ataupun tidak menjaga hak-hak saudara² penulis jauh di Palestine sana. Gaza, penjara terbesar di dunia terutamanya.

Penulis memang sangat-sangat yakin..
kalaulah sekarang mereka melihat saudara mereka yang berstatus 'Islam' di Malaysia ini, lagi-lagi yang konon-kononnya sudah menanam azam murni di lubuk hati sempena tahun baru ini.
Pasti sekali mereka beramai-ramai menunding jari ke arah kita dan berteriakan sambil air mata dan darah mengalir-mengalir membasahi jasad suci mereka.

" Apa kau buat di sana hahh??!! "
" Apa kau sudah tidak beriman??"
"MALULAH KALIAN!!"

Nah, cuba bayangkan kita berada di sana dan kita melihat saudara² kita yang mengaku dirinya Islam sedang bergembira bergelak ketawa terbahak-bahak tambah tembolok menelan apa saja yang disukai. Pasti sekali kita akan menyalahkan mereka juga..

Ini bukan bayangan dongeng mahupun mitos.
Tapi memang mereka semua sedang menyelami saat-saat genting yang kita pun tak pernah terbayang selama ini !

Mereka tak rugi sedikitpun.
Apalah dunia nak dibandingkan dengan Jannatul Firdaus~

Boleh ke sini utk penjelasan lanjut..
http://www.ikhwanweb.net
http://www.ikhwanonline.com

0 comments:

  © Blogger template 'Portrait' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP